Saltar a continguts

Agrupació Seny Major

Navegació

Menú principal

Notícies

03/02/2018
Les escoles de Cervera, al FÔRUM D'EDUCACIÓ I CULTURA POPULAR

En el marc de la mostra Som Cultura Popular, que va tenir lloc entre el 25 i el 28 de gener a Fabra i Coats (Sant Andreu), el Fòrum d’Educació i Cultura Popular va presentar els primers resultats d’un procés de reflexió que ha tingut lloc en els darrers mesos.

El Fòrum ha estat un espai de reflexió, debat, aprenentatge i intercanvi que ha permès centrar criteris, revisar el discurs teòric i les pràctiques sobre la cultura popular a l’educació, posant de relleu aspectes com la interculturalitat, la diversitat religiosa o el gènere. El Fòrum parteix d’un concepte ampli de l’educació, que inclou i integra l’educació formal, la informal i la no formal, i de la cultura popular entesa més enllà de la festa.

Dissabte 27 i diumenge 28 va ser el torn per tal que els actors i actores de la cultura popular exposessin diferents activitats educatives: centres educatius, AMPA, ajuntaments i associacions van presentar un ampli ventall d’iniciatives que mostraven la riquesa i la diversitat del treball educatiu en l’àmbit de la cultura popular.

Entre aquestes experiències presentades, destacà el dissabte al matí la del Seminari de Cultura Popular a les escoles de Cervera, de l’Agrupació Seny Major, que presentà el projecte que ve desenvolupant des de l’any 2010 en els centres educatius d’educació infantil i primària de la nostra ciutat, en col•laboració estreta amb tots ells, i amb el suport del Servei Educatiu de la Segarra i la Paeria de Cervera.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular ha volgut reconèixer l’important paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu i fer visible les experiències, les bones pràctiques, les recerques, els projectes, les formacions, etc. que s’estan realitzant actualment a Catalunya i arreu dels Països Catalans.

Veure galeria