Saltar a continguts

Agrupació Seny Major

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Veure galeria
04/02/2019

Del 28 de gener al 5 de febrer, els nens i les nenes de P3 a 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Josep Arques i l’Escola Les Savines de Cervera viuen la Festa Major del Santíssim Misteri a partir d’una proposta pedagògica que s’engloba dins un projecte educatiu transversal amb l’objectiu principal d’apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i les seves famílies.

La proposta pedagògica de la Festa Major d’Hivern s’organitza en nou unitats didàctiques que corresponen a cada nivell i es treballa l’àliga, la Senyera de la ciutat, les trampes, els macers, la història del Santíssim Misteri, el gegantó Joan Balaguer, els velluts i les Completes a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès. Entre les activitats que es proposen, destaquen les visites escolars a la Parròquia, a la Capella del Santíssim Misteri i a l’exposició dels elements festius de la ciutat a la Paeria (Senyera de la ciutat, les trampes, les maces i els vestits dels macers) que s’inclouen dins el Pla Educatiu d’Entorn i les visites per conèixer l’àliga i el gegantó Joan Balaguer, a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga i dels Geganters de Cervera, respectivament.

Aquest projecte està liderat pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles, de l’Agrupació Seny Major i la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació que es desenvolupa des de l’any 2010 als centres educatius del municipi. A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: Corpus i la Festa Major de Setembre.

Veure galeria
03/02/2018

En el marc de la mostra Som Cultura Popular, que va tenir lloc entre el 25 i el 28 de gener a Fabra i Coats (Sant Andreu), el Fòrum d’Educació i Cultura Popular va presentar els primers resultats d’un procés de reflexió que ha tingut lloc en els darrers mesos.

El Fòrum ha estat un espai de reflexió, debat, aprenentatge i intercanvi que ha permès centrar criteris, revisar el discurs teòric i les pràctiques sobre la cultura popular a l’educació, posant de relleu aspectes com la interculturalitat, la diversitat religiosa o el gènere. El Fòrum parteix d’un concepte ampli de l’educació, que inclou i integra l’educació formal, la informal i la no formal, i de la cultura popular entesa més enllà de la festa.

Dissabte 27 i diumenge 28 va ser el torn per tal que els actors i actores de la cultura popular exposessin diferents activitats educatives: centres educatius, AMPA, ajuntaments i associacions van presentar un ampli ventall d’iniciatives que mostraven la riquesa i la diversitat del treball educatiu en l’àmbit de la cultura popular.

Entre aquestes experiències presentades, destacà el dissabte al matí la del Seminari de Cultura Popular a les escoles de Cervera, de l’Agrupació Seny Major, que presentà el projecte que ve desenvolupant des de l’any 2010 en els centres educatius d’educació infantil i primària de la nostra ciutat, en col•laboració estreta amb tots ells, i amb el suport del Servei Educatiu de la Segarra i la Paeria de Cervera.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular ha volgut reconèixer l’important paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu i fer visible les experiències, les bones pràctiques, les recerques, els projectes, les formacions, etc. que s’estan realitzant actualment a Catalunya i arreu dels Països Catalans.

Imatge de complement Ampliar imatge
08/07/2016

El proppassat dia 28 de juny va tenir lloc la 3ª Mostra de pràctiques educatives de la Segarra, una jornada de caràcter biennal, organitzada pel CRP i pensada per a facilitar l’intercanvi d’experiències docents que es duen a terme en els centres d’ensenyament de la nostra comarca.

L’activitat es va desenvolupar a l’Antiga Biblioteca de la Universitat de Cervera, amb l’assistència d’una vuitantena de professionals de l’educació.

S’hi van exposar un total de dotze ponències, representatives del treball en nou centres, de Primària i Secundària, que abasten diferents aspectes interdisciplinars que van des de com desenvolupar activitats d’Aprenentatge i servei fins a com organizar el contingut curricular des de la perspectiva de l’aprenentatge cooperatiu.

Imatge de complement Ampliar imatge
21/05/2016

El proper dia 26 de maig, dijous de Corpus, un any més les escoles de la ciutat confegiran les seves catifes a la Plaça Major.

Imatge de complement Ampliar imatge
20/05/2016

La Festa de la Colla dels Diables Carranquers, la confecció de Catifes al llarg del carrer Major, i la Sortida del Seguici, són els actes principals del cap de setmana de Corpus a la nostra ciutat.

Imatge de complement Ampliar imatge
19/01/2016

L’Associació Les Completes de Cervera ha preparat aquest any un vídeo de contingut educatiu per apropar als nens i nenes aquest meravellós concert que esdevé el vespre de cada 5 de febrer a l'església de Santa Maria de la nostra ciutat, en el marc de la Festa Major del Santíssim Misteri.

19 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | >