Saltar a continguts

Agrupació Seny Major

Navegació

Menú principal

Participació al Fòrum d'Educació i Cultura Popular (Barcelona, gener 2018)

Foto de la Galeria
Veure fotogaleria

 

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular es va celebrar del 26 al 28 de gener de 2018, en el marc de la Mostra "Som Cultura Popular".

El fòrum fou un espai de debat, d’aprenentatge i d’intercanvi que va permetre centrar criteris i revisar el discurs teòric sobre la cultura popular en l’educació, posant de relleu aspectes com la interculturalitat, la interreligiositat i el gènere.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular va presentar els primers resultats d’un procés de reflexió que ha tingut lloc en els mesos previs. Aquest treball va comptar amb la participació de persones expertes de diferents camps. El debat es va centrar en l’estat actual de la cultura popular en l’àmbit educatiu i les possibles línies d’actuació futura.

Les primeres conclusions s’articulen en quatre eixos, que es va presentar el divendres 26:

  1. Quina cultura popular?
  2. Cultura popular i societat plural.
  3. Cultura popular i mitjans de comunicació.
  4. Cultura popular i sistema educatiu.

 

Dissabte 27 i diumenge 28 va ser el torn perquè els actors exposessin diferents activitats educatives: centres educatius, AMPA, ajuntaments i associacions (entre elles, el Seminari de Cultura Popular a les escoles de Cervera) van presentar un ampli ventall d’iniciatives que van mostrar la riquesa i diversitat del treball educatiu en l’àmbit de la cultura popular.